Akrobaterna Märta & Nina!

Träffa Märta och Nina, två av Stockholm Acrobatic Academys unga akrobater, som tycker att akrobatik är den bästa sporten. Något de kommer att fortsätta med som pensionärer.
Akrobatik Stockholm Sport Academy

X-hopp

Märta och Nina har precis avslutat sitt akrobatikpass på Södermalmsskolan. Det är söndag förmiddag och båda tjejerna rödrosiga om kinderna efter ett intensivt träningspass.

Idag har de tränat på att hjula samt hoppa ljus- och X-hopp. Kamraterna berättar att passet avslutades med en lek som heter “Tandläkaren”, en favorit som de ivrigt vill berätta om. Leken går ut på att alla akrobater/elever är tänder och ligger på golvet i en ring. Eleverna tar varandra i hand så att det formas ett hål i mitten. Ledarna, tandläkarna, ska sedan försöka dra ut tänderna genom att dra i elevernas ben. Om en elev släpper greppet och ramlar ut så blir även hon/han tandläkare.

“Det är viktigt att vara stark och en bra kompis när man leker tandläkare” berättar Märta. “Du måste vara stark för att inte tappa greppet och att det är viktigt att hålla extra hårt när någon försöker dra ut kompisen bredvid!”

Märta och Nina tränar i en grupp för barn som är 6-7 år. Märta har fyllt 6 år och Nina är 5 år men fyller 6 år om några månader. Märta berättar att det här är hennes tredje akrobatikträning, men att hon har tränat balett tidigare. Nina har gått en termin tidigare på akrobatiklekis och hon spelar även tennis.

De är helt överens om att det är roligt att klättra, framförallt i lianerna. Förra lektionen fick de göra det och hoppas på att få göra det igen snart igen! Utöver att klättra i lianerna vill de lära sig göra kullerbyttor i luften, det vill säga volter. Något tränarna har sagt att de ska få prova under mitten av terminen.

Nina & Märta tror att de kommer fortsätta träna akrobatik om 10 år. Det är för roligt för att sluta och de träffar många nya kompisar. De kommer antagligen att träna akrobatik även när de är pensionärer!

Akrobatik Stockholm Sport Academy

Tack för i dag!

Vet kamraterna varför det är viktigt att träna? Märta säger att hon har hört att det är viktigt att röra på sig annars blir man gammal snabbare. Nina håller med och lägger till att det är skönt att röra på sig och svettas. Hon säger även att det är kul att komma till träningen och träna tillsammans med andra som också gillar att träna.

Märta och Ninas föräldrar knackar på dörren och säger att det är dags att gå hem nu. Flickorna samlar ihop sina träningsväskor och springer iväg. Vem vet kanske blir det klättring på lianer nästa vecka!

 

 


Frida Stockholm Sport Academy

Frida Retsloff